fbpx

Trouwplannen: Waar beginnen we mee?

Het is gebeurd, hij heeft je ten huwelijk gevraagd of jij hebt hem gevraagd, en jullie beginnen aan de grote voorbereidingen. We weten het, de hoeveelheid dingen die gedaan moeten worden, kan in het begin intimiderend zijn. Het is een beetje alsof je voor een levende kreeft staat en niet weet hoe je hem moet bereiden… Daarom hebben we besloten om je te helpen. We hebben de 7 belangrijkste aspecten van je bruiloft verzameld, zodat je weet waar te beginnen.

1. Het budget… ja, daar zullen we doorheen moeten.

In eerste instantie is het nodig om te weten hoeveel je kunt investeren in de mooiste dag van je leven. Wees gerust, je hebt geen waanzinnig bedrag nodig. Het doel is niet om je voor de rest van je leven in de schulden te steken, maar om een bruiloft te organiseren die bij jullie past.

Alleen jij weet of je liever wat meer geld wilt besteden aan de cateraar, de fotograaf of de bruidsjurk. Aan de slag met de berekeningen.

2. De gastenlijst, die mag je niet verwaarlozen.

Deze stap zal de organisatie van jullie bruiloft zwaar op de proef stellen (je weet wat ze zeggen). Meneer wil zijn oudtante uitnodigen, maar als hij dat doet, wil jij ook oom Paul of je achterneef Alfred uitnodigen… Laten we zeggen dat jullie een compromis moeten sluiten en op één lijn moeten komen.

Echter, deze stap is cruciaal, want het aantal gasten bepaalt waar je op zoek kunt gaan naar een evenementenlocatie om jullie bruiloft te houden. Inderdaad, de keuze van de locatie hangt van verschillende factoren af, maar vooral van het aantal mensen dat je uitnodigt voor je bruiloft. Wees gerust, deze stap is niet zo verschrikkelijk als het lijkt!

3. Welke datum wordt het?

Het is tijd om het eens te worden over de datum van jullie bruiloft. Begin met te bepalen in welk seizoen je de bruiloft wilt houden (winter heeft ook zijn charme, zoals uitgelegd in ons laatste artikel). Dan pas je de trechtertechniek toe om samen 2 data te selecteren die jullie beide passen.

Waarom kiezen voor 2 mogelijke data om jullie bruiloft te organiseren? Zo ben je beter voorbereid. Je weet maar nooit, als de zaal van je dromen bezet is op de eerste datum, maar beschikbaar is op een ander moment, dan is dat een gelukstreffer voor jullie!

4. De ideale trouwlocatie vinden

Dat wordt niet eenvoudig. Of het nu op een eiland is, in een kasteel, in een voormalig legergebouw… Er is voor elk wat wils! Het is aan jullie om de evenementenlocatie te vinden die jullie hart verovert, die jullie direct laat dromen en die het gewenste aantal gasten kan ontvangen. Je moet er snel over nadenken, want je moet de locatie snel reserveren. Over het algemeen reserveert men 9 tot 12 maanden van tevoren voor het hoogseizoen en 3 tot 6 maanden voor het laagseizoen (winter).

Bij het kiezen van de locatie voor jullie bruiloft, moet je opletten, want er zijn twee soorten evenementenlocaties: locaties met vrije keuze van cateraar (je kunt de cateraar van jouw keuze laten komen) en locaties waar je verplicht bent om met specifieke cateraars te werken.

Wanneer locaties geen vrije keuze van cateraar bieden, is het niet de bedoeling om het jullie moeilijker te maken, maar wil de locatie jullie een dienstverlener aanbieden die de locatie door en door kent.

5. De cateraar voor jullie bruiloft: een lastige keuze!

Een belangrijke keuze die niet over het hoofd mag worden gezien.
Hoe vaak ben je niet van een bruiloft vertrokken en dacht je dat het eten niet geweldig was omdat het smaak miste, niet goed gekruid was, of omdat de presentatie gewoon niet voldeed aan de verwachtingen? Je wilt toch niet dat je gasten hetzelfde denken als ze na jullie bruiloftsmaaltijd van tafel opstaan? Dan moet je nu meteen beginnen met het zoeken naar cateraars. Faites un petit récapitulatif des traiteurs de votre région et demandez à voir ce qu’ils ont déjà réalisé auparavant.
Eenmaal gekozen, vraag je traiteur dan om een proefdiner zodat je de borden of gerechten kunt zien die aan tafel geserveerd zullen worden.

Zin in iets anders? Geen zin in een zittend diner? Waarom zou je geen foodtrucks laten komen? (Ja, ja, we hebben al een artikel hierover voor je klaarliggen.) Dat zal zeker een blijvende indruk maken en een andere sfeer geven aan jullie bruiloft.

6. De fotograaf vinden voor de mooiste dag van jullie leven

Het vinden van een fotograaf die aan jullie verwachtingen voldoet, is essentieel. Aarzel niet om hun werk op Instagram of op hun website te bekijken. Het is belangrijk dat hun manier van fotograferen overeenkomt met jullie visie, zodat jullie tevreden zijn met het resultaat.

7. De bruidsjurk… laten we die niet verwaarlozen.

Jurk, jumpsuit, rok, broek, we zoeken, speuren en struinen om dat ene stuk te vinden waar je van droomt.
Maak je geen zorgen, het kost tijd, dat is normaal! Je trouw maar één keer, dus je moet je de allermooiste voelen.


Wil je meer weten?